Втори екземпляр от най-голямата пеперуда в света Атлас (Attacus аtlas) се излюпи

...
</TD
>Втори екземпляр от най-голямата пеперуда в света Атлас (Attacus аtlas) се излюпи
Коментари Харесай

Посетете Природонаучния музей в Пловдив днес и утре, ще видите нещо уникално

Втори образец от най-голямата пеперуда в света Атлас (Attacus аtlas) се излюпи тази заран в зала " Тропик " на Регионален природонаучен музей Пловдив.

Пловдивчани и гостите на града още веднъж ще имат възмножност да се насладят на най-голямата пеперуда в света Атлас (Attacus аtlas). След като се излюпят, пеперудите " Атлас " не се хранят. Те нямат хоботче и живеят, до момента в който им стигнат " запасите ", насъбрани в гъсеничния интервал. Затова техният живот е доста къс - едвам 2-3 дни.

Тази пеперуда е известна от дълбока древност и постоянно е събуждала любознанието на хората с красивата си багра и с огромните си размери. Красивата пеперуда Атлас живее в Индия, Индонезия, Малайзия и Китай. Пеперудите Атлас се срещат и в Нова Гвинея.

" Атлас " е пеперуда с неповторими умения за отбрана - горната част на крилете й наподобява на глава на змия. За да е още по-голяма приликата, когато се усеща несигурна, тя пада на земята, с цел да замязя още повече на рискова змия.

Заповядайте този уикенд – 27 и 28 май в Регионален природонаучен музей Пловдив с цел да се насладите на хубостта на една от най-красивите пеперуди в света!
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР